Home MAGAZIN Sarajevo na spisku najzanimljivih turističkih destinacija “The Guardiana”: Specifičan grad o kojem se malo priča

Sarajevo na spisku najzanimljivih turističkih destinacija “The Guardiana”: Specifičan grad o kojem se malo priča

by rajvosa
0 komentara

Ugledni britanski “The Guardian” objavio je reportažu nekoliko evropskih gradova i mjesta koja su ih, svako na svoj način, oduševila. Zanimljivo da su ovog puta čitatelji bili u ulozi reportera, pa britanski list je na kraju izdvojio najzanimljivije turističke destinacije. 

U odabranom društvu najzanimljivih turističkih destinacija našao se i glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo.

– Najupečatljiviji grad koji sam posjetila bilo je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine i nevjerojatno lijepo, gostoljubivo i kulturno bogato mjesto s mnogo više od svoje tragične nedavne historije. 

Od povijesnog i fascinantnog bazara – Baščaršije – koji se proteže kroz srce grada, do prekrasnih planina koje ga okružuju, ima toliko toga za vidjeti i istražiti. 

banner

Naišli smo na mnogo ljubaznih ljudi u kafićima na trotoaru, željnih da nam pomognu da saznamo više o obilnoj domaćoj hrani i tradicionalnoj bosanskoj kahvi. Čini se da to nije grad o kojem se puno priča, ali nije kao bilo gdje drugdje gdje sam ikada bila – napisala je Račel (Rachel), koja je imala priliku uživati u ljepotama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Osim Sarajeva, na listu se našli i Beograd, italijanska Padua, Bolonja, Luka, španska Meilja, Taragona i Kadiz, bugarski Plovdiv i velsov Somerset.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci